2009. április 21., kedd

World Press Cartoon


Halász Géza kollégám 2. helyezett lett. Tegnap vette át a díjat ezért az alkotásáért a portugáliai Sintrában. Ez úton is gratulálok neki, megérdemli. Az indexen található hozzászólások ellenére.

2009. április 20., hétfő

Filozófikus művészet

Kátaart, a Nemzetközi Föld Napja alkalmából


A hétvégén lezajlott a 6. Kátaart, ami egy igazi alkotónap volt minden szempontból. Volt itt zene (bár ez a képeken nem hallatszik, illetve látszik, mivel, hogy a zene ugye...), meg jó kis ennivalók, meg innivalók. Meg természetesen egy csomó festék és festenivaló - meg festő is akadt. Bárki odaugorhatott az üres paravánok elé és bőszen festhetett. A téma a cselekvésben való tétlenség volt. Na ezt fesd meg!
Azért egy kicsit segítettünk azzal, hogy (ami már látható a képeken, hiszen ez már ugye vizuálisan is megjeleníthető, nem úgy, mint a zene...) kivágtuk, illetőleg kedves barátom, aki az egészet szervezte, kivágta középütt. Ez az űr utalhat a tétlenségre is, de a végén (ekkor én már a pesti vonaton ültem, ezért nincs róla kép, de majd lesz), játékos fotózkodásra is okot adott az ovális kivágás.
Sokan jöttek-mentek, s itt hagyták kéznyomukat is.
Ami érdekes, tessék megfigyelni ezeket a ragyogó impresszionisztikus színeket, hogy csak a három alapszín (piros, kék, sárga) állt a résztvevők rendelkezésére. Így kellet festeni, persze a fekete és a fehér is használható volt.
Legközelebb Kerepesen leszünk május 16.-án.