2010. augusztus 10., kedd

2010. augusztus 9., hétfő

Egy Mester köszöntése


Sajdik & Tsai. – a KOKSZ Műhely kiállítása Sajdik Ferenc 80-adik születésnapján

Sajdik Ferenc 80 éves
Sajdik Ferenc (Munkácsy-díjas karikaturista, Érdemes Művész, Budapest Díszpolgára) nyolcvanadik születésnapján, 2010. aug. 21-én, 17 órakor Sajdik &Tsai. címmel kiállítás nyílik a kArton Galériában a KOKSZ (KOrtárs Karikatúra és SZatíra) Műhely tagjainak, köztük Sajdik Ferencnek, a Műhely egyik alapító tagjának szatirikus műveiből.
Sajdik Ferenc szakmai születésnapi felköszöntésére a kiállítás zártkörű megnyitóján kerül sor, ahol a KOKSZ Műhely tagjain kívül a szakmai környezet (MÚOSZ, MKISZ, a rajzfilmes és könyves szakma stb.) meghívott képviselői, a közeli barátok, és a meghívott média munkatársai lesznek jelen. A kiállítás többi napján (aug. 23-tól szept. 3-ig) előzetes megbeszélés után a KOKSZ Műhely más tagjai, vagy a kArton Galéria munkatársai állnak a nyomtatott és el. sajtó rendelkezésére. A média számára összeállított kép- és szöveganyag (adatok, nyomdakész művek és fotók) a KOKSZ Műhely művészeti vezetőjétől kapható.

kArton
A kArton Galéria nemcsak a kortárs magyar karikatúra és szatirikus képzőművészet exkluzív fóruma, szakmai kiállítások és összejövetelek helyszíne, hanem a magyar karikatúra tényleges és virtuális múzeuma is. A kArton Galéria és a KOKSZ Műhely 2002-től szoros munkakapcsolatban áll: a galéria több alkalommal támogatta a Műhely rendezvényeit, illetve a Műhely gyakran adott szakmai támogatást a galéria munkájához. A kArton számos kiállítást rendezett a legjobb magyar karikaturisták, köztük a KOKSZ Műhely több tagjának műveiből.
A kArton Galéria és Múzeum címe: 1054 Bp. Alkotmány u. 18. T.: 472 00 00, fax: 472 00 01. E-mail: info@karton.hu, weblap: www.karton.hu

KOKSZ
A KOKSZ Műhely (hivatalosan: a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Szatirikus Képzőművészeti Szakosztálya) 2002 tavaszán azért jött létre, hogy "a kortárs magyar szatirikus képzőművészet, illetve karikatúra művészet tényleges értékeit képviselje és reprezentálja", több integrációban (műfajban, közegben, irányzatban, technikában stb.) felmutatva a vizuális szatíra és a karikatúra alkotói módszerének lehetőségeit, sokféleségét és szabadságát.
A Műhely kiállított a VirtuArtNet Galériában, Bulgária több városában, a Keve Galériában, a Budapest Kiállítóteremben, a Római Magyar Akadémián, a Vizivárosi Galériában, a Csók Galériában, a bécsi Collegium Hungaricumban, az Andrássy út közepén és a Csepeli Művelődési Központban.
A Műhely tagja Árvay László, Bojcsuk Iván, Császár Tamás, Fenekovács László, Gyulai Líviusz, †Hegedűs István, Halász Géza, Jelenszky László, Kaján Tibor, Kemény György, Lipták György, Makina, Sajdik Ferenc, Surányi J. András, Szalay Pál, Szerényi Gábor, Tettamanti Béla és Varga Zsófi.
A KOKSZ Műhely közvetlen címe (Császár Tamás művészeti vezető): 1065 Bp. Bajcsy-Zs. út 5. T.: 317 94 75. E-mail: cs.tamas@karton.hu, vagy stalker68@freemail.hu, weblap: www.koksz.hu

Megnyitó
A kiállítást Kozma Péter galériavezető nyitja meg, majd szakmai megnyitó beszédet mond Szerényi Gábor grafikus, újságíró, a KOKSZ Műhely titkára.

Nyitvatartás
A kiállítás szept. 3-ig látható hétköznap 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 14 óráig.

2010. augusztus 8., vasárnap

Maraburól

Nemrég jelent meg egy cikk Maraburól az eMasa portré rovatában. Klikk a képre!