2010. augusztus 22., vasárnap

Születésnapra

Tegnap köszöntötték Sajdik Ferencet 80. születésnapja alkalmából barátai, kollégái és a sajtó néhány képviselője. A kiállításon Sajdik mesteren kívül még a KOKSZ Műhely tagjai is részt vettek. A hangulat nagyon szeretetteljes volt, mindenki figyelme a nagy karikaturista felé irányult. Ő pedig a maga "sajdikos" módján fogadta a jókívánságokat. A KArton Galériában először Kozma Péter galériatulajdonos mondott köszöntőt. Őt követte Szerényi Gábor grafikus, újságíró, a KOKSZ Műhely titkára. Halász Géza, karikaturista (MÚOSZ Karikatúra Szakosztályának elnöke) is méltatta Sajdik Ferencet, s a szakosztály nevében felköszöntötte őt. Egy nagyon gyors beszédet Császár Tamás (KOKSZ Műhely művészeti vezetője) is elmondott, de olyan gyorsan, hogy még lefényképezni sem volt idő. Végül, de nem utolsósorban Balázs-Piri Balázs karikaturista is beszélt néhány szót.
KOKSZ tagok: Árvay László, Bojcsuk Iván, Császár Tamás, Fenekovács László, Gyulai Líviusz, †Hegedűs István, Halász Géza, Jelenszky László, Kaján Tibor, Kemény György, Lipták György, Makina, Sajdik Ferenc, Surányi J. András, Szalay Pál, Szerényi Gábor, Tettamanti Béla és Varga Zsófi
Még több fotóval a MÚOSZ Karikaturista Szakosztály Blogján.

A kiállítás szept. 3-ig látható hétköznap 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 14 óráig.

Kaján Tibor és Sajdik Ferenc


Kozma Péter és Szerényi GáborHalász Géza

Balázs-Piri Balázs


Kaján Tibor karikaturistaBékési Joe karikaturista az Ő blogján is található egy rövid beszámolóSajdik Ferenc megkapja élete első lovasszobrát.
Készítette: Szalay Pál szobrász-karikaturistaSajdik Ferenc legfrissebb karikatúrái a KOKSZ csapatról...s egy rajz BudapestrőlVálogatás a KOKSZ Műhely tagjainak munkáiból.