2008. november 6., csütörtök

Paradigmaváltás

Mert megérdemlem


















A Magyar Kultúra Alapítvány és a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma által kiírt nemzetközi karikatúra pályázaton, különdíjat nyertem. Ezt az Oktatási és Kulturális Minisztérium Nemzetközi Szakállamtitkárától, Bogyay Katalintól vehettem át, mivel a fent említett intézmény különdíjat ajánlott fel fiatalokhoz, fiatalokról szóló témában, a "Kultúrák párbeszéde" címen futó XII. Karikatúra Művészeti Fesztiválon. Meglepetésszerűen ért a dolog, de nagyon örültem. Főleg a 70x50 cm-es oklevélnek is, amit sikerült hazahoznom a várbuszon, a 6-os villamoson, a nyugatiból induló vonaton keresztül, a szolnoki 3-as buszon át, ide a lakásunkba. Szépen le is fotóztam. Egyébként sok kiállító volt. 25 országból, 77 pályázótól érkeztek rajzok, karikatúrák. A zsűri is nemzetközi volt, akárcsak a mezőny.
A fődíjat, a második és a harmadik díjat is kiosztották rendesen, ahogy kell. Kovács András Péter gondoskodott a jó hangulatról és arról, hogy mindenki megkapja a nyereményét. Az első és harmadik helyezett egy-egy ukrán karikaturista lett. A második helyezést Marabu nyerte el, ezúton is gratulálok neki, csak így bele az éterbe, az elektronikus világhálóba.
Mindenkit meg lehet nézni - velem együtt -, ha a nyájas olvasó ráklikkel a főcímre, és még szavazni is lehet. (A szavazásnak már vége 2009 febr. 20. - a szerk-)

Black Man in the White House

Az odáig rendben is volna, hogy Obama megnyerte a választást. De mi van McCain-nel?
A választást követő nap reggelén.....